Werkwijzer

De werkwijzer maakt deel uit van het lespakket ‘Maar wie is God?’ Het lespakket dankt zijn naam aan het gelijknamige boek dat werd uitgegeven door de Katholieke Bijbelstichting (KBS) en Kwintessens uitgevers. Het boek bevat een verzamelig van 150 ‘grote vragen’ van kinderen, zoals ‘Wat gebeurt er met me als ik dood ben?’ of ‘Bestaat God eigenlijk?’. Pastores, journalisten en leerkrachten beantwoorden deze vragen vervolgens vanuit een katholiek/christelijk perspectief.

Nadat de KBS een aantal jaren geleden een vergelijkbaar crossmediaal project heeft uitgegeven rond het boek ‘God, Adonai, Allah’ groeide het verlangen om ook rond ‘Maar wis is God?’ een crossmediaal en educatief project te ontwikkelen.

Opbouw lespakket

Het lespakket, bestemd voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs, bestaat uit vier onderdelen: deze werkwijzer, het boek ‘Maar wie is God?’, een DVD en de website www.maarwieisgod.nl. Het bestaat uit vijf modules waarbij in iedere module een Grote Vraag van kinderen centraal staat. Iedere module kent een opbouw in drie fasen: kijken, doen en leren en voorziet in voldoende stof voor minstens drie lessen. In totaal biedt het lespakket dus stof voor zeker 15 lessen. Wil je meer, dan kun je een keuze maken uit de tips die aan het einde van iedere module als Extra’s zijn opgenomen.

Deze werkwijzer is bedoeld voor jou als leerkracht. Hij geeft je een goed houvast voor alle lessen en kant-en-klare werkvormen die nauwelijks verdere voorbereiding van je vragen.